هشدار وزارت بهداشت به مردم در پی افزایش موج گرما | برای دوری از گرمازدگی و اثرات اشعه‌های مضر، از ساعت ۱۲ تا ۱۶ از خانه خارج نشوید تداوم هوای گرم در ارتفاعات کشور (۴ مرداد ۱۴۰۳) آیا احتمال تعطیلی ادارات و بانک‌ها در روزهای شنبه و یکشنبه (۶ و ۷ مرداد) وجود دارد؟ + فیلم آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان فرامرز عباسی مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) تاکید وزیر نیرو بر تخصیص اعتبار طرح‌های اضطراری تامین آب شرب مشهد گردهمایی اعضای هیئت علمی شبکه نخبگانی اساتید جوان دانشگاه تهران در مشهد برگزار شد روایت زنی که به خاطر لجبازی زندگی‌اش را تباه کرد قتل با چاقوی میوه خوری| حکم قصاص برای برادر دادستان صادر شد بازار کساد واحد‌های اقامتی مشهد، تحت تاثیر گرانی و کمبود بلیت‌های هواپیما و قطار! ماجرای مردی که زنش را در خیابان به قتل رساند کاهش خطر لخته خون، سرطان و بهبود زخم موثر با این ماده غذایی جادویی رمزگشایی از ۴۳ فقره سرقت قطعات خودرو در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) برخی از سؤالات دروس امتحانات نهایی حذف شد + جزئیات این فرآورده لاغری چربی‌سوز، غیرمجاز اعلام شد ایست قلبی راننده کامیون در مسیر فریمان- مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) تولید واکسن نوترکیب آنفلوانزا H۵ برای اولین بار در کشور غرق‌شدگی از ۱۰ علت اصلی مرگ سنین کمتر از ۲۴ سال است از چه زمانی جای خواب کودک را جدا کنیم؟ قول وزیر کار به بازنشستگان: تلاش می‌کنیم صدور احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در این ماه انجام شود (۳ مرداد ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۸۴۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۹ خودروی متخلف (۳ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نبود آمار؛ مانع برنامه ریزی برای کاهش حوادث کار

  • کد خبر: ۹۰۵۲۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
نبود آمار؛ مانع برنامه ریزی برای کاهش حوادث کار
احسان سهرابی - نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت وزارت کار

رشد فناوری در واحد‌های تولیدی و پیچیدگی استفاده از آن و درکنار این مسئله، فرسودگی دستگاه‌های برخی واحد‌های تولیدی همچنین تمرکز نداشتن کارگران به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی و نامتناسب بودن بازرسان کار، سبب افزایش حوادث منجر به صدمات جرحی یا فوت در کارگاه‌ها شده است.

همچنین بیماری‌های مختلف که نتیجه استاندارد نبودن محیط کار است، در سال‌های گذشته افزایش یافته است.

اگر بخواهیم از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار پیشگیری کنیم، نیاز است داده‌های صحیحی داشته باشیم که در این حوزه متاسفانه آمار متناقضی وجود دارد و نمی‌توان آمار‌های موجود را مبنای برنامه ریزی برای پیگیری‌ها قرار داد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا ادارات کار استان‌ها معمولا آمار‌هایی دارند که غالبا بر اساس مراجعه فرد بیمه شده به صورت موردی محاسبه می‌شود و این داده‌ها را به دلیل حضور کارفرمایانی که فرار بیمه‌ای یا کارگاه زیرپله‌ای دارند، نمی‌توان در آمار‌ها لحاظ کرد.

از آن طرف آمار‌های پزشکی قانونی و اورژانس و آتش نشانی می‌تواند به واقعیت نزدیک باشد و برمبنای آن‌ها می‌توان برای کاهش حوادث کار برنامه ریزی کرد.

به عنوان مثال در پروانه تایید صلاحیت ایمنی که اداره کار تمدید یا مجوز صادر می‌کند، کارگران باید آموزش‌های ایمنی را ببینند، ولی معمولا این موضوع با واقعیت منطبق نیست و فرد با آموزش دو کارگر تاییدیه می‌گیرد، درحالی که ممکن است در یک کارگاه عمرانی بیش از ۵۰نفر یا بیشتر درگیر پروژه باشند، با این حال اکنون حجم آموزش‌های نیروی انسانی تناسبی با تعداد کارگاه‌های عمرانی و غیرعمرانی ندارد و همین مسئله سبب افزایش حوادث کار شده است، این درحالی است که آموزش، یکی از علل مهم پیشگیری از حوادث کار است.

مطلب دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که باتوجه به کاهش ساخت وساز‌ها در سال‌های گذشته که بیشترین آمار را در حوادث ناشی از کار داشته اند، طبیعتا این گونه حوادث نیز کاهش یافته است و نمی‌توان گفت که ما توانسته ایم حوادث کار را کاهش دهیم.

در پایان باید اشاره کرد باتوجه به قوانین کار که صراحتا تکالیف لازم را برای بازرسان کار درمقابل رعایت نکردن نکات ایمنی روشن کرده است، می‌توان از ظرفیت این قوانین به نحو صحیح استفاده کرد و در مسیر پیگیری سلامت کارگران و سالم سازی محیط کار گام‌های موثری برداشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->